Türkiye Spor Hekimleri Derneği olarak öncelikli düşüncemiz, birey ve toplum sağlığının korunması adına COVID-19 pandemi sürecinde spor organizasyonlarının tekrar başlatılmasının doğru olmayacağı yönündedir. Son günlerde bazı spor branşlarında, müsabakaların Haziran ayında başlatılacağı şeklindeki haberlerin yazılı ve görsel basında yer aldığı görülmektedir. Bu nedenle spor müsabakalarının başlaması muhtemel gelecek dönemine hazırlık olarak; sporcular, teknik ekip ve diğer çalışanların enfeksiyon ve bulaş risklerinin minimuma indirilmesi ve sağlıklı kalabilmeleri için yapılması gerekenleri içeren bir çalışma raporu hazırladık. Raporu hazırlayan çalışma grubu içerisinde kulüp ve takım doktoru olarak görev yapan, derneğimiz üyesi deneyimli spor hekimliği uzmanları bulunmaktadır. Raporun tümüne linkten ulaşılabilirsiniz.